سرویس و نگهداری دوربین مداربسته باید به صورت منظم و دوره ای انجام شود تا از کارکرد صحیح سیستم امنیتی، اطمینان حاصل شود. حفظ امنیت امری حیاتی است، کاربر دوربین مداربسته باید بلافاصله پس از مشاهده اختلال در سیستم دوربین مداربسته، آن را به کارشناسان مربوطه اطلاع دهد تا در اسرع وقت نسبت به تعمیر آن اقدام شود. در این مقاله به بیان نکات سودمندی در رابطه با نگهداری دوربین مداربسته پرداخته می شود.
نگهداری دوربین مداربسته
بحث لزوم استفاده از سیستم دوربین های مداربسته در زندگی امروزی برای ما آشکار است. بهتر است به بحث پشتیبانی و مراقبت و نگهداری از این سیستم ها نیز بپردازیم. برای مثال شرایط زیر را در نظر بگیرید: در محیطی سیستم اطفاء حریق نصب کرده اید تا در هنگام وقوع حادثه از آن جلوگیری کند. اما در آن زمان و به هنگام نیاز این سیستم از کار افتاده و کارایی خود را به آن نحوی که هست انجام نمی دهد، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
مسلما آتش سوزی روی داده و خسارت جبران ناپذیری به ما وارد خواهد آورد. اما راه حلی که برای این موضوع در پیش روی ماست بحث مراقبت، نگهداری و پشتیبانی در این زمینه است که باید از طرف شرکتی که این سیستم را راه اندازی کرده است صورت بپذیرد.
این مراقبت ها می تواند به صورت ماهانه و یا سالانه باشد و بسته به نیاز و نوع سیستم متغیر است. پس نباید فراموش کنیم که هر سیستم و یا وسیله ای که از آن استفاده می کنیم نیاز به مراقبت و نگهداری دارد تا بتواند کارایی لازم را به وقت نیاز برای ما داشته باشد .سرویس و نگهداری دوربین مداربسته در اغلب نقاط دنیا، امری داوطلبانه است. با این وجود در تعدادی از کشورها، قانون دولتی در این زمینه وضع شده است. به عنوان مثال دولت انگلستان و اسکاتلند، استفاده مناسب و موثر از سیستم های دوربین مدار بسته را به شکل قانون درآورده اند.
انواع نگهداری دوربین مداربسته
سه نوع تعمیر و نگهداری وجود دارد که باید در یک سیستم نظارت تصویری انجام شود.
1) تعمیرات پیشگیرانه
نگهداری دوربین مداربسته به صورت برنامه ریزی شده و دوره ای.
2) تعمیرات اصلاحی
تعمیر اضطراری کل یا قسمتی از دوربین مداربسته، که نقصی در آن رخ داده است.
3) تعمیرات مربوط به مشتری یا کاربر
رسیدگی و تعمیر مشکلاتی که مشتری اعلام می کند و تحت پوشش خدمات شرکت دوربین مداربسته مربوطه است.
چک لیست سرویس و نگهداری دوربین مداربسته
در این قسمت ما یک چک لیست ساده از نگهداری دوربین مداربسته را ارائه می کنیم تا شما به راحتی اطمینان حاصل کنید که آیا سیستم دوربین مداربسته شما در حال کار است یا دچار مشکل شده است.
لنز دوربین مداربسته
بررسی کنید که لنز دوربین به درستی تنظیم و فوکوس شده باشد.
بررسی کنید که تمام محیط مورد نظر، تحت پوشش میدان دید دوربین مداربسته قرار گرفته باشد.
گرد و غبار را تمیز کنید، لنز دوربین مداربسته را با هوای فشرده و پوشش دوربین مداربسته را با یک پارچه میکروفیبری پاک کنید.
اگر دوربین مداربسته شما دارای قابلیت تشخیص حرکتی است، از کارکرد صحیح آن اطمینان حاصل کنید.
از کنترل دوربین مداربسته به منظور چک کردن قابلیت بزرگنمایی، گردش و چرخش (PTZ) استفاده کنید.
هر گونه مانعی که ممکن است در دید دوربین مداربسته خدشه ایجاد کند، مثل شاخ و برگ گیاهان را از اطراف دوربین مداربسته دور کنید.
بررسی کنید که دوربین ها به طور ایمن به به دیوار یا سقف وصل شده باشند.
برای دوربین های مداربسته مادون قرمز و دید در شب، چراغ های LED و نورافکن ها را بررسی کنید.
سیم کشی
سیم کشی و کابل ها را چک کنید که سایش یا بریدگی نداشته باشد.
سیم کشی های سست را تعمیر کنید.
بررسی کنید که مکانیزم انتقال تصویر و صدا بدون اختلال انجام شود.
مانیتور و تجهیزات ضبط کننده تصویر
بررسی کنید که تصویر نمایش داده شده در مانیتور واضح بوده و تنظیمات مربوط به کنتراست و روشنایی تصویر، به درستی انجام شده باشد.
بررسی کنید که تمام سوئیچ ها و تجهیزات به طور کامل کار می کنند.
تمام نمایشگرها و تجهیزات را با یک دستمال میکروفیبری تمیز کنید تا گرد و غبار و جرم آن از بین برود.
چک کنید که کابل های منتقل شده از تجهیزات در شرایط خوبی قرار دارند و اتصال های ضعیف وجود ندارد.
تاریخ و ساعت سیستم دوربین مداربسته را چک کنید و از درست بودن آن اطمینان حاصل کنید.
دستگاه VCR را چک کنید که به درستی کار کند و عمل ضبط کردن را بدون اختلال انجام دهد.
بررسی کنید فرایند رمزگذاری و رمزگشایی در دستگاه VCR انجام شود.
سالم بودن منبع تغذیه را چک کنید.
از اتصال دائمی به اینترنت برای دوربین های مداربسته تحت شبکه (IP) مطمئن شوید.
سرویس دوره ای دوربین مداربسته باید در چه فاصله زمانی انجام شود؟
تعداد دفعات تعمیر و نگهداری دوربین های مداربسته شما بستگی به مکان، جدید یا قدیمی بودن و میزان آسیب دیده بودن آن بستگی دارد. ما توصیه می کنیم حداقل یک بار در ماه به دوربین های مداربسته نگاهی بیندازید تا اطمینان حاصل شود که آنها به درستی کار می کنند و امر حفاظت مالی و جانی از ساختمان شما به درستی انجام می گیرد.
همچنین توصیه می کنیم که سیستم های مداربسته خود را سالانه توسط یک سرویس کار حرفه ای بررسی کنید، زیرا آنها قادر به انجام بررسی های پیشرفته تر هستند. آن ها هرگونه مشکلی را که ممکن است در آینده نزدیک، در پیش رو داشته باشید اصلاح می کنند. در نتیجه طول عمر سیستم دوربین مداربسته افزایش می یابد.
سخن آخر
همانطور که مطالعه کردید، ما در این مقاله به ضرورت نگهداری دوربین مداربسته پرداخته و چک لیست سرویس آن را ارائه کردیم. امیدواریم این مطلب برای علاقمندان این زمینه، مفید واقع شود.
شرکت ایمن حفاظ ماهان، شرکتی معتبر در زمینه مشاوره، فروش و راه اندازی دوربین مداربسته و سیستم های نظارتی حفاظتی است. کارشناسان فروش این شرکت، خدمات مشاوره رایگان را در زمینه دوربین مدار بسته ارایه می دهند. به شما پیشنهاد می کنیم قبل از تصمیم گیری نهایی و سفارش دوربین مدار بسته، با کارشناسان فروش شرکت ایمن حفاظ ماهان تماس بگیرید و از راهنمایی آن ها استفاده کنید تا بهترین انتخاب ها را داشته باشید.
جهت مشاوره و سفارش نصب دوربین مداربسته با کارشناسان شرکت ایمن حفاظ ماهان در تماس باشید 88891548-88904524 - 021
توضیحات
سیستم ویدئوکنفرانس Panasonic مدل KX-VC1600
این مدل یکی از پیشرفته ترین مدل ها از سری ویدئوکنفرانس های جدید Panasonic می باشد. از قابلیت های بارز این مدل می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
– دوربین گردان با بزرگنمایی اپتیک 12 برابر و با وضوح تصویر Full HD
– سیستم کنفرانس Full HD با قابلیت ارسال تصاویر 1080P در 30 فریم در ثانیه
– دارا بودن پورت های ورودی و خروجی متعدد جهت استفاده در سالن های بزرگ و آمفی تئاتر ها می باشد که نیاز به اتصال دوربین ها و صوت سالن به سیستم ویدئوکنفرانس را دارند.
– این مدل با قابلیت MCU پذیری ارائه شده و دارای MCU پر قدرتی است که توانایی نمایش 6 نقطه را بصورت همزمان بصورت HD دارد.
– هم سیستم CODEC و هم MCU قابلیت تماس با پروتکل های H.323 و SIP را پشتیبانی می کنند. لازم به ذکر است که MCU نصب شده روی سیستم قابلیت اتصال همزمان ترکیبی با هر دو پروتکل را دارا می باشد.
– این سیستم قابلیت تماس با نرم افزار های Panasonic که برروی سیستم های Android و iOS را نیز دارا می باشد. – قابلیت ارسال و دریافت Presentation نیز در این سیستم وجود دارد
– قابلیت ارسال Presentation توسط اتصال مستقیم به پورت های HDMI و یا VGA CODEC
– دارای 3 خروجی HDMI برای نمایش شرکت کنندگان Presentation و تصویر محلی – دارای چیدمان های مختلف هم در حالت MCU و هم در حالت Presentation
سوئیچ مناسب دوربین مداربسته کدام است؟
با گذشت زمان و افزایش روزافزون پروژه های نظارتی و امنیتی مبتنی بر دوربین های IP یا تحت شبکه ضرورت افزایش کیفیت عملکرد تجهیزات شبکه نیز حس می شود. بسیاری از لوازم جانبی شبکه در بازار وجود دارند، اما سوال اصلی این است: چگونه می توان گزینه مناسب را از میان آنها انتخاب نمود تا بتوان بیشترین استفاده ممکن را در محیط های مختلف با کاربری های متفاوت داشت.
گروه بزرگی از تجهیزاتی که در هنگام تنظیم یک سیستم نظارتی تحت شبکه کاربرد زیادی دارند، سوئیچ ها هستند. به زبان ساده می توان گفت استفاده از سوئیچ ها در بسترسازی های بزرگ و یا مکان هایی که نیاز به کابل کشی های کمتری وجود دارد کارایی بالایی دارد. برای مثال در مسافت های طولانی به جای اینکه از هر دوربین کابلی به طور جداگانه به دستگاه ضبط برورد تمامی دوربین ها به سوئیچ متصل شده و تنها یک عدد کابل از سوئیچ به دستگاه ضبط منتقل می گردد. سوئیچ شبکه یا هاب سوئیچ ها بخش های شبکه را به یکدیگر متصل می کنند. سوئیچ شبکه بخشی جدایی ناپذیر در اکثر شبکه های محلی اترنت مدرن (LAN)هستند. یک سیستم شبکه می تواند تعداد زیادی سوئیچ در پیکربندی خود داشته باشد. سوئیچ داده ها را تنها به گیرنده ای ارسال می کند که قرار است به اطلاعات دسترسی داشته باشد. به این ترتیب، هنگامی که داده ها ارسال می شوند، شبکه با بار زیادی از حجم اطلاعات مواجه نمی شود. این امر همچنین منجر بع به امنیت بالای شبکه نیز می گردد زیرا دسترسی به برخی از اطلاعاتی برای سایر کامپیوتر ها نا ممکن می گردد.
دو نوع اصلی از سوئیچ های شبکه وجود دارند:
- سوئیچ های قابل مدیریت یا Manageable
- سوئیچ های غیر قابل مدیریت یا Unmanageable
تمایز دو نوع سوئیچ بالا بسیار ساده است. سوئیچ های غیر قابل مدیریت از پیش توسط تولید کننده برنامه ریزی شده اند تا وظایف خود را در راستای استاندارد های خاص یک صنعت انجام دهند؛ و هیچ گونه امکان تغییر در توابع آنها وجود ندارد. سوئیچ های قابل مدیریت دارای قابلیت دسترسی به برنامه های خود توسط کاربرانی هستند که رمز عبور داشته و توابع سوئیچینگ آنها را می توان برای بهینه سازی عملکرد دستگاه ها تغییر داد. توجه داشته باشید که سوئیچ های غیر قابل مدیریت به طور قابل توجهی ارزان تر از سوئیچ های قابل مدیریت هستند. معمولا از سوئیچ های مدیریتی هنگامی استفاده می شود که تعداد دوربین های مداربسته بالاست در نتیجه پهنای باند مصرفی باید مدیریت شود. بدین ترتیب با استفاده از سوئیچ مدیریتی بستر تجهیزات مدار بسته از بستر اصلی شبکه جدا شده و می توان برای کاربران سطح دسترسی تعیین نمود.
سوئیچ شبکه در دوربین مدار بسته چیست؟
سوئیچ ها از عناصر اصلی سیستم های مدار بسته شبکه هستند و برای اتصال و تبادل اطلاعات بین بخش های مختلف یک شبکه محلی (LAN) بکار می روند. سوئیچ ها دارای تعداد پورت و قدرت انتقال اطلاعات متفاوتی هستند. سوئیچ های معمولی دارای 4 تا 8 پورت و سوئیچ های پیشرفته تر با مصارف صنعتی بین 32 تا 128 پورت دارند.
در هنگام انتخاب سوئیچ های شبکه باید به سه مورد زیر توجه نمود:
- تعداد پورت
- توان سوئیچ
- میزان پهنای باند
زیرا توان کل سوئیج و توان مصرفی دستگاه های متصل به آن با یکدیگر متفاوت اند. همچنین سوئیچ های مختلف دارای پهنای باند ورودی و خروجی متفاوتی هستند که در رنج اعداد ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰Mbps برای دوربیین های مدار بسته قرار می گیرد. با یک مثال ساده می توان موضوع پهنای باند را توضیح داد . اگر مجموع حجم تصاویر انتقالی شما بیش از 100 Mbps باشد و سوئیچ شما از نوع 10/100 Mbps باشد. تصاویر با تاخیر به نمایش در خواهند آمد.
سوئیچ POE در دوربین مدار بسته چیست؟
راه اندازی دوربین مدار بسته تحت شبکه به دو صورت انجام می گردد. یا بوسیله دستگاه ضبط NVR ای که بر روی خود دارای پورت POE است و یا تهیه جداگانه سوئیچ از نوع POE. سوئیچ های POE علاوه بر ارسال دیتا وظیفه تامین برق مصرفی دوربین های مدار بسته را نیز دارند.
تفاوت سوئیچ و هاب سوئیچ
هر دو دارای وظیفه یکسانی هستند با این تفاوت که سطح دسترسی به اطلاعات در هاب سوئیچ ها برای همه یکسان است و محدودیتی ندارد اما بر خلاف آن سوئیچ ها سیستم عملکردی متفاوتی داشته به طوریکه برای آنها می توان به فراخور موارد امنیتی و نوع اطلاعات ارسالی برای هر گیرنده سطح دسترسی تعیین نمود.
سوئیچ KVM در دوربین مداربسته چیست؟
سوئیچ KVM مخفف عبارت Keyboard، Video و Mouse است پس همانطور که از نام آن پیداست وظیفه آن اتصال تجهیزات فوق به یکدیگر است. برای مشاهده تصاویر ارسالی از دوربین مدار بسته نیاز به یک مانیتور یا نمایشگر داریم با استفاده از سوئیچ KVM امکان اتصال کامپیوتر و DVR به نمایشگر میسر خواهد شد.
سوئیچ ماتریسی در دوربین مداربسته چیست؟
از سوئیچ های ماتریسی در سازمان های حفاظتی بزرگ استفاده می گردد که تعداد دوربین های تجهیز شده در آنها بالاست و برای کنترل آنها چندین نقطه ی کنترل وجود دارد. برخی از انواع سوئیچ های ماتریسی قابلیت پشتیبانی از چند صد دوربین مدار بسته را دارند. این سوئیچ ها به شکل کارتی تولید می شوند و در محفظه رک نگه داری شده و نصاب ها بواسطه آن می توانند ظرفیت کل سیستم را افزایش دهند.
لیست نرم افزار های کاربردی و لینک مستقیم دانلود
نرم افزار Advance Ip Scaner دانلود
نرم افزار بارکد خوان دانلود
نرم افزار Ip Helper دانلود
نرم افزار General_CMS دانلود
نرم افزار IPCameraViewer دانلود
برای دانلود نرم افزار XMEYE برای اندروید ANDROID و اپل iOS می توانید از طریق لینک های زیر اقدام کنید:
دانلود XMEYE برای اندروید از گوگل پلی ANDROID از اینجا
دانلود XMEYE برای اپل از اپ استور iOS از اینجا
دانلود نرم افزار XMEYE برای کامپیوتر WINDOWS از اینجا
دانلود نرم افزار XMEYE برای کامپیوتر MAC از اینجا
در این مطلب به صورت گام به گام نحوه انجام تنظیمات مرتبط با انتقال تصویر دوربین مداربسته را خواهید آموخت. از انجایی که تنظیمات عمومی نرم افزارها مشابه است در اینجا نحوه انجام تنظیمات بر روی نرم افزار IVMS4500 مربوط به برند Hikvision آموزش داده شده که میتوانید به صورت مشابه تنظیمات را برای دیگر برندها نیز انجام دهید.
پیش شرط
پیش از شروع انتقال تصویر روی موبایل باید پورت های دستگاه DVR که معمولا دو یا سه پورت است برروی مودم خود فوروارد کرده باشید.
مراحل کار
1-نرم افزار انتقال تصویر را از وب دانلود کرده یا از روی سی دی دستگاه بر روی موبایل یا تبلت خود بریزید.
2-پس از نصب نرم افزار به منوی اصلی وارد شوید.
3-در منوی اصلی برای اضافه کردن دستگاه DVR یا NVR خود روی گزینه Device کلیک کنید تا پنجره آن باز شود.
تصویر منوی اصلی نرم افزار IVMS4500
1-پنجره Device قسمت اصلی کار شماست. در این پنجره باید در فیلدهای مختلف اطلاعات مربوط به دستگاه DVR را وارد کنید. در عکس زیر میتوانید بخش های مختلف این پنجره را ببنید.
تصویر پنجره Device روی نرم افزار انتقال تصویر IVMS4500
1-Alias یا نام مستعار به نامی گفته می شود که شما میخواهید به این دستگاه بدهید. در این بخش هر نامی که دلخواه شما است وارد کنید.
2-قسمت بعدی Register mode است. از انجایی که در این بخش نحوه انتقال تصویر با آی پی استاتیک بر روی موبایل را آموزش می دهیم گزینه Ip/Domain را انتخاب می کنیم اما در صورتی که بخواهید بدون IP Static انتقال تصویر داشته باشیم گزینه DDNS را انتخاب میکنیم (روشهایی دیگری هم برای انتقال تصویر بدون IP استاتیک وجود دارد.)
3-قسمت آدرس مربوط به آدرس IP دستگاه شماست. در صورتی که میخواهید دستگاه را روی شبکه داخلی ببینید میتوانید آدرس شبکه داخلی خود را اینجا وارد کنید و در صورتی که نیاز است دستگاه را روی اینترنت ببینید باید IP استاتیک خود را در این قسمت وارد کنید.
4-قسمت پورت مربوط به پورت Server پورت شماست. این پورت بر روی دستگاه DVR شما مشخص می شود و در تنظیمات شبکه دستگاه میتوانید آن را پیدا کنید. این پورت حتما باید قبلا بر روی مودم شما فوروارد شده باشد. در این صورت پورت را در این قسمت وارد می کنید. (برای دستگاه های هایک ویژن این پورت 8000 است.)
5-قسمت بعدی user name یا نام کاربری دستگاه DVR یا NVR شماست. در بیشتر دستگاه ها با کاربرد admin انتقال تصویر صورت می گیرد اما در صورتی که میخواهید محدودیتی روی دیدن تصاویر ایجاد کنید یک کاربرد جدید ایجاد کنید و در آن را محدود کنید در این صورت روی نرم افزار موبایل کاربر دیگر نخواهد توانست برخی تصاویر را ببینید یا فیلم های ضبط شده را ببند (بسته به انتخاب شما).
6-قسمت Password نیز کمله عبور همان کاربری است که بر روی DVR از آن استفاده می کردید.
7-قسمت آخر نیز تعداد دوربین های متصل شده به دستگاه را صورت خودکار نمایش داده می شود.
8-پس از وارد کردن این اطلاعات کار شما تمام شده و با برگشتن به صفحه نمایش میتوانید تصویر دوربین های خود را ببنید.
چطور تصویر چند دستگاه را روی موبایل ببنیم؟
برای این کار ابتدا لازم است دستگاه ها با هم همخوانی داشته باشند. در بیشتر موارد لازم است دستگاه ها از یک برند باشند. همچنین باید پورت ها از هم متفاوت باشند پس باید پورت یکی از دستگاه ها را تغییر بدهید و به صورت جداگانه فوروارد کنید.
قسمت نمایش تصاویر دوربین ها
کار تمام است حالا شما تصاویر دوربین های خود را در گوشی همراه خود خواهید داشت.