خانه

لیست محصولات

پروژه ها و کارفرمایان

  • شرکت ملی گاز استان سمنان
  • بیمارستان لبافی نژاد
  • شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه فارس
  • شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه سیستان و بلوچستان
  • شرکت نفتکش و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران
  • شرکت پست جمهوری سلامی ایرانی
  • بانک ملی ایران
  • سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • شرکت ملی گاز استان هرمزگان
  • شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه گیلان
  • شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران
  • شرکت عملیات انتقال گاز منطقه 6 ایران

آموزش ها و دانلود ها

فروشگاه

گالری

تماس با ما

آموزش جامع نصب دوربین مداربسته

cameraip

آموزش نصب دوربین مداربسته تحت شبکه (IP)
در این مطلب قصد داریم شما را با روش نصب دوربین مداربسته تحت شبکه آشنا نماییم. سیستم مداربسته IP بر خلاف نسل قبلی خود یعنی سیستم مداربسته آنالوگ دارای تفاوت هایی در کابل کشی و روش انتقال اطلاعات می باشد.

تصاویر دوربین مداربسته IP به صورت داده دیجیتال بر روی بستر شبکه به دستگاه ذخیره سازی اطلاعات یا سرور انتقال می یابد.

برای نصب دوربین مداربسته IP نیاز به اطلاعات مختصری در مورد شبکه های کامپیوتری ، پسیو کاری و کابل کشی شبکه ، طرز کار با دریل برای سوراخ کردن دیوار و در صورت نیاز نصب داکت یا لوله فلکسی بزای اجرای نصب به صورت استاندارد می باشید.

شما می توانید با کمی حوصله و دقت مراحل کار را به ترتیب اولویت یاد بگیرید. در ادامه مطلب قصد داریم شما را با تجهیزات و لوازم مورد نیاز سیستم مداربسته تحت شبکه (IP) ، نحوه اتصال و نصب آنها به یکدیگر آشنا نماییم.

تجهیزات مورد نیاز برای نصب سیستم مداربسته تحت شبکه (IP)
برای پیاده سازی سیستم مداربسته تحت شبکه نیاز به تجهیزاتی می باشید که در زیر به صورت کلی به آنها اشاره شده است :

دوربین مداربسته IP : با توجه به نیاز و کاربری خود باید تعداد و نوع دوربین مداربسته تحت شبکه خود را انتخاب و اقدام به تهیه آنها کنید.

دستگاه NVR : با توجه به تعداد ، کیفیت دوربین ها و پهنای باند مورد نیاز ، باید دستگاه NVR متناسب با کار ما برای ذخیره و مشاهده تصاویر انتخاب شود. ( دستگاه NVR چیست ؟ )

هارد دیسک : به یک یا چند هارد دیسک با ظرفیت مناسب برای ذخیره تصاویر دوربین مداربسته احتیاج داریم. در هنگام خرید هارد دیسک حتما به تعداد دوربینها و کیفیت آنها توجه شود.

کابل شبکه : با توجه به نوع دوربین و پهنای باند مورد نیاز باید از کابل شبکه مناسب با آن استفاده شود. در صورت مناسب بودن نوع و پهنای باند کابل های شبکه داخلی می توان از شبکه موجود در صورت وجود نیز استفاده نمود.

کابل شبکه وظیفه انتقال تصاویر مداربسته را به دستگاه NVR بر عهده دارد. در صورت POE بودن دوربینهای مداربسته ، انرژی برق مورد نیاز دوربینها نیز از طریق این کابل تامین می شود.

اتصالات شبکه : برای اتصال کابل شبکه به دوربین مداربسته IP و دستگاه NVR نیاز به سوکت شبکه می باشیم. باید به تعداد پورت ها سوکت شبکه برای اتصالات داشته باشیم.

لوازم جانبی نصب : برای رعایت اصول استاندارد نصب دوربین مدار بسته و پنهان کردن کابل و تجهیزات برقی می توانید از داکت برق, باکس پلاستیکی, لوله فلکسی و … استفاده کنید. در مورد هریک از این متعلقات به صورت جداگانه مقالات کاملی در سایت قرار داده شده است و می توانید آنها را مطالعه نمایید.

منبع تغذیه و کابل برق
دو حالت کلی برای تامین انرژی برق مورد نیاز دوربین مداربسته وجود دارد که در صورت انتخاب هریک نیاز به تجهیزات متناسب با خود می باشند.

تامین برق دوربین به صورت POE : در این حالت نیاز به کابل مجزا برای انتقال انرژی برق مورد نیاز دوربینها وجود ندارد و می توان انرژی برق را از طریق کابل شبکه به دوربین انتقال داد.

در این روش نیاز است که دوربین و تجهیزات شبکه دارای قابلیت POE باشند. برای اطلاعات بیشتر در مورد این روش می توانید مقاله کاملی که در این مورد قبلا در سایت قرار داده شده است را مطالعه نمایید. ( دوربین مداربسته POE )

همچنین در صورت POE نبودن سوئیچ یا خود دوربین هم می توانید از راهکارهای ارائه شده در مقاله فوق استفاده نمایید.

تامین برق دوربین توسط منبع تغذیه : در صورتی که به هر دلیلی بخواهید برق مورد نیاز دوربین را به صورت جداگانه تامین نمایید علاوه بر تجهیزات گفته شده نیاز به این لوازم نیز خواهید داشت :

کابل برق دوربین مداربسته : در صورت نیاز به تامین برق مورد نیاز دوربین به صورت مجزا ، باید برای تغذیه هر دوربین به متراژ مورد نیاز کابل برق جداگانه تهیه شود. (کابل برق دوربین مداربسته چیست؟)

منبع تغذیه یا آداپتور : برای تامین انرژی برق دوربین های مداربسته باید به ازای هر دوربین یک آداپتور تهیه کتید یا از یک منبع تغذیه مرکزی برای تامین برق همه دوربین ها استفاده کنید. ( منبع تغذیه دوربین مداربسته چیست؟ )

 

تجهیزات مورد نیاز برای اجرای پروژه تحت شبکه
علاوه بر تجهیزات اصلی برای پیاده سازی سیستم مداربسته به ابزار و لوازمی برای نصب احتیاج خواهیم داشت که از جمله مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

استریپر کابل شبکه و کوآکسیال : می توان از این ابزار برای لخت کردن سیم و کابل شبکه استفاده نمود.

آچار پرس زن سوکت شبکه : از این ابزار برای پرس سوکت شبکه به سر کابل استفاده می شود ، اکثر پرس ها دارای سیم لخت کن نیز می باشند.

دریل : برای سوراخ کردن دیوار برای نصب پایه دوربین مداربسته یا خود دوربین مورد استفاده قرار می گیرد.

پیچ گوشتی : پیچ گوشتی چهار سو برای بستن پیچ های دوربین مورد استفاده قرار می گیرد.

سیم چین : برای بریدن کابل در متراژ های مورد نیاز مورد استفاده قرار می گیرد.

از دیگر لوازم و تجهیزات نصب می توان به چسب نواری برق ، رولپلاک ، چهارپایه ، بست اشاره نمود.

 

راهنمای نصب دوربین مداربسته تحت شبکه (IP)

برای نصب دوربین مداربسته IP دو راه حل کلی وجود دارد و شما باید بسته به نیاز خود یکی از آنها را انتخاب نمایید.

در سیستم نظارتی تحت شبکه معمولا از دو روش برای ذخیره تصاویر استفاده می شود. یکی از آنها استفاده از دستگاه NVR است که برای ضبط و بازبینی تصاویر دوربین تحت شبکه طراحی شده است.

روش دوم استفاده از یک کامپیوتر یا سرور برای ذخیره اطلاعات می باشد که معمولا شرکت ها یا سازمانهای بزرگ از این روش برای اتصال سیستم نظارتی خود به شبکه داخلی از آن استفاده می نمایند.

از دلایل دیگر استفاده از سرور برای ذخیره اطلاعات ، استفاده از نرم افزارهای نظارتی و تجزیه و تحلیل تصاویر می باشد که این نرم افزارها می توانند پردازش های متفاوتی را بر روی تصاویر انجام دهند.

شما باید با توجه به کاربری سیستم نظارت تصویری خود از یکی از روش های فوق یا ترکیبی از این دو استفاده نمایید.

در این آموزش قصد داریم شما را با روش نصب با استفاده از هر دو روش فوق آشنا نماییم.

نصب دوربین مداربسته IP با استفاده از دستگاه NVR

قبل از آغاز مراحل نصب دوباره مکان نصب هر دوربین , علت استفاده از آن و نیازهای مشتری خود را چک کنید و پس از توضیحات لازم و تائید کار توسط مشتری مراحل نصب را آغاز نمایید.

در ابتدا طرحی کلی از کابل کشی, محل نصب دوربین ها, محل هایی که باید سوراخ شوند را دقیقا مشخص کنید. ( در صورت لزوم می توانید آنها را روی کاغذ یا در صورت وجود نقشه محل نصب بر روی آن مشخص کنید )
قبل از شروع کابل کشی مسیر کابل و محل عبور آن را به دقت بررسی نمایید, امکان سوراخ کردن دیوارها را حتما بررسی کنید. در صورت وجود مشکل بعد از مشخص شدن و بررسی مسیر جایگزین به سراغ مرحله بعد در نصب خود می رویم.
بسته به محل نصب و نیاز ما داکت برق, لوله فلکسی یا لوله فلزی را در مسیر کابل کشی هر دوربین و جایی که برای آن در نظر گرفته ایم نصب می کنیم.
در مسیر هر دوربین کابل شبکه و کابل برق ( در صورت POE نبودن سیستم ) را با در نظر گرفتن ضریب خطا متر کرده و ببرید. همیشه برای برش کابلها سعی کنید کمی بیشتر در نظر بگیرید تا با کوتاه بودن طول کابل مواجه نشوید. در سمت دستگاه NVR هم مقداری کابل اضافه برای جا به جایی احتمالی دستگاه NVR در آینده در نظر بگیرید که در صورت جابه جایی دستگاه مشتری با مشکل مواجه نشود.
کابلها را از محل نصب دوربین مداربسته درون داکت یا لوله فلکسی قرار دهید. کابلها را به دقت اندازه کنید.
در صورت تامین برق دوربین های مداربسته توسط آداپتور باید در کنار محل نصب هر دوربین یک باکس پلاستیکی برای جا دادن آداپتور یا اتصالان درون آن نصب کنید. البته می توان در صورت POE نبودن سیستم از منبع تغذیه مرکزی هم برای تامین برق استفاده کرد که در اینصورت نیازی به باکس پلاستیکی نمی باشد. ( توضیحات لازم در مورد مزایا و معایب هر کدام در مقاله مربوطه داده شده است )
دوربین های مداربسته را در جایی که برای هر دوربین در نظر گرفته اید نصب کنید. پس از اتصال سوکت RJ45 به سر کابل شبکه و پرس آن و در سمت دستگاه NVR به سر دیگر , آن را به دوربین و دستگاه NVR وصل کنید. در این مرحله در صورتی که دستگاه NVR دارای تک پورت شبکه بود باید کابل شبکه به سوئیچ POE متصل شود. در صورتیکه دستگاه خود دارای پورت های جداگانه باشد باید کابل به هر پورت متصل شود.
در صورت POE نبودن سیستم مداربسته دو مرحله زیر نیز باید انجام شود :

در صورت استفاده از آداپتور فیش آن را به دوربین وصل کنید. در صورتیکه از منبع تغذیه مرکزی استفاده می کنید باید فیش نری و مادگی را به سر کابل برق وصل کنید. در صورت استفاده از آداپتور در کنار دوربین باید کابل برق را با اتصالات به آداپتور وصل کنید. ( در صورت POE بودن این مرحله از کار حذف می شود )
پس از اتصال منبع تغذیه به برق و بررسی وصل بودن فیش ها به هر دوربین مداربسته, به محل استقرار دستگاه NVR رفته و دستگاه را پس از اتصال به برق و نمایشگر روشن می کنیم.
تست کردن نصب دوربین مداربسته تحت شبکه
در صورتی که تصویر دوربین های مداربسته قابل مشاهده نبود, ممکن است کابل شبکه یا برق قطع باشد یا دوربین مورد نظر خراب باشد. برای چک کردن موارد فوق سعی کنید با چک کردن IR دوربین یا با استفاده از ولت متر از وصل بودن برق دوربین اطمینان پیدا کنید.

در صورت وصل بودن برق به دوربین مداربسته ممکن است اتصالات کابل شبکه مشکل داشته باشد یا کابل مورد نظر در جایی قطعی داشته باشد. سعی کنید به دقت مسیر کابل مورد نظر را بررسی کنید و مشکل را رفع کنید.

البته می توانید از تستر شبکه برای اطمینان از عدم وجود مشکل در کابل و اتصالات استفاده نمایید و همچنین چراغ مربوط به هر کابل را بررسی نمایید.

در صورت داشتن تصویر ، دوربین ها را با توجه به نیاز مشتری و در نظر گرفتن منابع نور و وجود مشکل ضد نور احتمالی به دقت تنظیم نمایید. توصیه می شود اینکار در طول روز انجام شود.

پس از تنظیم تمامی دوربین های مداربسته نوبت به نصب هارد دیسک در دستگاه NVR می رسد. اینکار بسیار ساده است برای شروع پیچ قاب دستکاه ان وی آر را باز کرده و قاب روی آن را بردارید.

سپس هارد دیسک را به کابل SATA و برق موجود در دستگاه وصل کنید. در صورت وصل نبودن طرف دیگر به مادربرد دستکاه آن را هم به دستگاه وصل کنید. پس از استقرار و نصب هارد قاب دستگاه را می بندیم.

دستگاه NVR را روشن کرده و هارد دیسک را فرمت می کنیم. از تنظیمات دستگاه تنظیمات نور, تصویر و زمان بندی ضبط را انجام می دهیم.

پس از پایان کار تصاویر را به مشتری خود تحویل می دهیم.

 

نصب دوربین مداربسته IP با استفاده از سرور

برای اتصال دوربین IP به سرور یا کامپیوتر نیز می توان پس از انجام کابل کشی و مراحل اولیه که در بالا گفته شد. موقع اتصال کابل شبکه به سوئیچ POE خروجی سوئیچ را به سرور یا کامپیوتر مورد نظر متصل نمود.

آدرس IP پیش فرض دوربین را که معمولا در دفترچه آن یادداشت شده است را پیدا کنید. شرکت ها معمولا از یک IP پیش فرض برای تولید محصولات متنوع خود استفاده می کنند. در صورت پیدا نکردن این ادرس می توانید برای این منظور از نرم افزارهایی مانند IP Finder استفاده نمایید.

پس از پیدا کردن IP دوربین رنج IP کارت شبکه کامپیوتر را به رنج IP دوربین تغییر می دهیم. با استفاده از وارد کردن IP پیش فرض دوربین و وارد کردن نام کاربری و رمز عبور پیش فرض به منو تنظیمات دوربین وارد می شویم.

در تنظیمات دوربین IP آن را به رنج شبکه خود تغییر داده و رمز عبور پیش فرض را برای مسائل امنیتی تغییر می دهیم. سپس می توانید تنظیامات کارت شبکه را به تنظیمات قبلی باز گردانیم.

پس از انجام مراحل فوق اقدام به نصب نرم افزارهای نظارتی مدیریت تصاویر که معمولا توسط شرکت ها به کاربران خود ارائه می شوند می پردازیم.

شما می توانید با استفاده از این نرم افزارها از تمامی امکانات سیستم نظارتی خود استفاده نمایید. هر کدام از این نرم افزارها امکانات متنوعی را بر اساس شرکت سازنده در اختیار کاربر قرار می دهند.

همانطور که مشاهده کردید با کمی دانش مختصر برقی ، فنی و شبکه می توانید کار نصب دوربین های مداربسته IP را انجام دهید. سعی کنید کار نصب را با آرامش و صرف زمان مناسب انجام دهید تا مشکلی در مراحل نصب پیش نیاید.

اطلاعات تماس با ما

s5 logo 

آدرس :تهران،خیابان کریم خان،ابتدای خیابان حافظ،کوچه طاووس،پلاک 12 واحد 4
تلفن تماس:8891548-88904524-021
فکس:89782569
نشانی پست الکترونیک:

info@imenhefazmahan.ir